Τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Napoli - Genoa 2-1 Στιγμιότυπα και δηλώσεις


Η Νάπολι κέρδισε την Τζένοα με 2-1, χάρη σε δύο γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαίν και επέστρεψε στην τρίτη θέση, μειώνοντας ταυτόχρονα την διαφορά της απο την δέυτερη Ρόμα στους 6 πόντους.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για τη Νάπολι αφού στο 7' έκανε το 1-0. Ο Καγιεχόν σούταρε, ο Περίν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ιγουαΐν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Το γρήγορο γκολ θεωρητικά βοηθούσε τους Παρτενοπέι ώστε να κάνουν το παιχνίδι τους και να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ αφού η Τζένοα δεν θα κλεινόταν αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν καλός. Παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς στο 38' με το τετ α τετ του Ντε Γκουζμάν αλλά ο Ολλανδός, που έκανε λόμπα, αστόχησε. Αμέσως μετά, στο 40', η Νάπολι θα μπορούσε να το πληρώσει αυτό καθώς ο Περότι έβγαλε, με τακουνάκι, σε θέση βολής τον Αντονέλι αλλά ο Ράφαελ μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ του μέσου της Τζένοα και κράτησε το 1-0 στο ημίχρονο.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49', ο Ντε Γκουζμάν είχε νέα ευκαιρία για να κάνει το 2-0 αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Στο 56' ο Ιάγκο Φαλκέ με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1 και προκάλεσε άγχος στο Σαν Πάολο. Αυτό έγινε μεγαλύτερο μετά το οριζόντιο δοκάρι του Καγιεχόν στο 60', με τη Νάπολι να πιέζει αλλά να μην καταφέρνει να ξεμπλοκάρει. Ο Μπενίτεθ έριξε στο ματς τον Γκαμπιαντίνι στο 71' αντί του Ντε Γκουζμάν αφού οι Παρτενοπέι ήθελαν μόνο νίκη και δύο λεπτά μετά, στο 73', ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι του Κούτσκα στον Ιγουαΐν, και  ο Αργεντίνος από τα 11 βήματα έκανε το 2-1 και επανέφερε την ηρεμία.
Νάπολι: Ράφαελ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Στρίνιτς (85' Μπρίτος), Νταβίντ Λόπεθ, Ινλέρ, Καγιεχόν, Χάμσικ, Ντε Γκουζμάν (71' Γκαμπιαντίνι), Ιγουαΐν (90' Ζαπάτα).
Τζένοα: Περίν, Ρονκάλια, Μπουρντίσο, Ντε Μάιο (79' Λεστιέν), Εντενίλσον, Ρινκόν (68' Κούτσκα), Μπερτολάτσι, Αντονέλι, Ιάγκο Φαλκέ, Φετφατζίδης (53' Νιάνγκ), Περότι.



Στις δηλώσεις του ο Μπενίτεθ είπε: "Έχω πει πολλές φορές πως δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές. Αν αναλύσουμε την κάθε φάση πιστέυω δεν θα είναι εύκολο για την Τζένοα να διαμαρτύρεται. Είδαμε πως κερδίσαμε πετυχαίνοντας 2 γκολ κάνοντας 10 ευκαιρίες. Νομίζω πως ήταν ξεκάθαρο πως η Νάπολι ήταν πολύ καλύτερη σήμερα. Είμαι χαρούμενος για την νίκη αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αρκετό αφού χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουμε την νίκη μας. Λέω πάντα πως όταν δεχόμαστε γκολ ευθύνονται όλοι, αφού όλοι πρέπει να πηγαίνουν με μεγαλύτερη επιθετικότητα και ένταση στην μπάλα." 

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα, και σκόρερ των δύο τερμάτων της Νάπολι Γκονζάλο Ιγκουαίν δήλωσε: "Ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να κερδίσουμε και τα καταφέραμε γιατί το αξίζαμε. Ανεβήκαμε στην τρίτη θέση και είμαστε 6 βαθμούς πίσω από την δεύτερη. Μένουν ακόμα 18 παιχνίδια και πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο."
Για την μάχη της θέσης του πρώτου σκόρερ της Serie A με τον Τέβεζ ,που έχει γίνει Αργεντίνικη υπόθεση: 
"Σκέφτομαι μόνο την Νάπολι, είμαι καλά εδώ και θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Δεν υπάρχει κόντρα με τον Τέβεζ, είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος για την συνέχεια του δρόμου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου