Τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Napoli Supporters Trust: Η Νάπολι εταιρία λαϊκής βάσης στα πρότυπα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα...;


Ένα ενδιαφέρον εγχείρημα που ξεκίνησε εδώ και λίγο, συγκεκριμένα στα τέλη του προηγούμενου έτους βγαίνει στο φως της δημοσιότητας. Η οργάνωση ή καλύτερα μη κερδοσκοπική εταιρία (όπως διατείνεται από τα μέλη της) "Napoli Supporters Trust" φιλοδοξεί να ακολουθήσει το παράδειγμα ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα, ή Ρεάλ και η Μπαγερν οι οποίες έχουν τα δικά τους μέλη, τα οποία καταβάλλοντας την συνδρομή τους αποκτούν το δικαίωμα αποφάσεων στα του συλλόγου.
Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Μιλάνο και μέσα από την ιστοσελίδα της  (δυστυχώς είναι μόνο στα ιταλικά) μπορεί κάποιος να βρει τους βασικούς άξονες της ιδέας που υποστηρίζει. 

Αυτοί περιλαμβάνουν την απόκτηση μεριδίου των μετοχών της ομάδας, με σκοπό την συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων και την λειτουργία της ομάδας με έναν πιο δημοκρατικό τρόπο, πλήρη διαφάνεια μέσω της διάθεσης στο κοινό όλων των εγγράφων και των αποφάσεων της εταιρίας και όλα αυτά σε μια μη κερδοσκοπική εταιρία.

Το ελάχιστο ποσό συνδρομής είναι τα 100 ευρώ  ανά έτος και στην εκστρατεία προβολής της προσπάθειας εντάχθηκε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δηλωμένος οπαδός της Νάπολι Bill De Blasio ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά. 
Το να καταφέρει να συσπειρώσει και να εκμεταλλευτεί η Νάπολι, τα περίπου 6 εκατομμύρια φιλάθλων της παγκοσμίως φαντάζει σαν μια πολύ ωραία ιδέα, εντελώς καινοτόμα για τα ιταλικά δεδομένα, με πολλά ερωτηματικά βέβαια και ένα από αυτά φυσικά είναι και η στάση του De Laurentis.

NAPOLI GREECE -- Τα πάντα για την αγαπημένη μας Νάπολι ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου