Τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Sampdoria - Napoli 1-1 --- Στιγμιότυπα και δηλώσεις

Χάρη σε γκόλ του Ζαπάτα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Νάπολι πήρε την ισοπαλία στο Μαράζι και παρέμεινε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, εγκαταλείποντας όμως οριστικά κάθε σκέψη για τίτλο.
Η Νάπολι μετρούσε τρεις συνεχόμενες νίκες στις τελευταίες επισκέψεις της, ενώ η τελευταία φορά που η Σαμπντόρια είχε ηττηθεί εντός έδρας ήταν το 2-5 από τη Νάπολι την περσινή σεζόν. Οι παίχτες του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ήταν μια ανάσα από την νίκη που θα τους ανέβαζαν στην 3η θέση αλλά οι Παρτενοπέι του Ράφα Μπενίτεθ έσωσαν την παρτίδα στις καθυστερήσεις.
Το πρώτο 45λεπτο στο Λουίτζι Φεράρις δεν ήταν καλό, με τις  οι δύο ομάδες να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η Νάπολι πατούσε καλύτερα στο πρώτο 25λεπτο, διάστημα στο οποίο προσπάθησε να γίνει απειλητική με τους Ιγουαΐν και Γκουλάμ μετά από κάποιες σέντρες του Μάτζιο από δεξιά, για να ισορροπήσει στη συνέχεια την κατάσταση η Σαμπντόρια χωρίς όμως να υπάρξει κάποια κλασική ευκαιρία.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μιχαΐλοβιτς έβαλε τον Ντάνκαν αντί του Ομπιάνγκ που είχε κίτρινη κάρτα και στο 54' η Νάπολι ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Αλμπιόλ από τον Ρίτσο. Ο ρέφερι, πάντως, δεν καταλόγισε κάτι και τρία λεπτά μετά, στο 57', η Σαμπντόρια άνοιξε το σκορ με το συρτό σουτ του Εντερ που αιφνιδίασε τον Ράφαελ κάνοντας το 1-0. Ο Μπενίτεθ έβαλε άμεσα τον Μέρτενς αντί του Μπρίτος και στη συνέχεια τον Ζορζίνιο αντί του Ινλέρ, με τους Ναπολιτάνους να βγαίνουν μπροστά για την ισοφάριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί, με τον Μπενίτεθ να παίζει το τελευταίο του χαρτί στο 79', βάζοντας τον Ζαπάτα αντί του Χάμσικ. Η αποβολή του Κουλιμπαλί στο 85', με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ στον Εντερ, έμοιαζε με τελειωτικό χτύπημα για τους Παρτενοπέι αλλά στο 92' ο Ζαπάτα δικαίωσε τον Ισπανό τεχνικό, κάνοντας το 1-1 με κοντινή κεφαλιά μετά την σέντρα από αριστερά!
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Ρομέρο, Ντε Σιλβέστρι, Μεσμπά, Σιλβέστρ, Ρομανιόλι, Παλόμπο, Σοριάνο (71' Κρίστιτς), Ομπιάνγκ (46' Ντουνκάν), Ρίτσο (79' Γκαμπιαντί), Οκακά, Έντερ.
ΝΑΠΟΛΙ: Ράφαελ, Αλμπιόλ, Μπρίτος (59' Μέρτενς), Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Μάντζιο, Ινλέρ (63' Ζορζίνιο), Χάμσικ (79' Ζαπάτα), Νταβίντ Λόπες, Ιγκουαΐν, Καγεχόν.
Στις δηλώσεις του ο Ράφα Μπενίτεθ άφησε αιχμές για την διαιτησία: "Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια πολύ έμπειρη και συμπαγή ομάδα, ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της. Ήταν μια σημαντική ισοπαλία απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Είμαι χαρούμενος για την αντίδραση μας όταν μείναμε με παίχτη λιγότερο. Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ενώ θα μπορούσαμε να προηγηθούμε και με τη ευκαιρία του Ιγκουαίν στο δεύτερο μέρος. Από την αρχή ξέραμε πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά είμαι αισιόδοξος για την πορεία της. Ίσως κάναμε μερικά λάθη όπως στην φάση του γκολ που δεχτήκαμε αλλά είχαμε δύο καθαρά πέναλτι που ο διαιτητής δεν μπόρεσε να δει. Είμαστε επαγγελματίες και μπορούμε όλοι να έχουμε μια κακή μέρα και σήμερα υπήρξε κάποιος που πραγματικά είχε μια απαίσια βραδιά.
Για την επόμενη αναμέτρηση με την Έμπολι: Θα αντιμετωπίσουμε μια από τις πιο τεχνικές ομάδες του πρωταθλήματος. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο κυριακάτικο παιχνίδι και να παραμείνουμε στον στόχο μας ο οποίος είναι να κοιτάμε και να κερδίζουμε κάθε ένα ματς ξεχωριστά."

Ο Γκουλάμ από του οποίου την σέντρα προήλθε το γκολ δήλωσε: "Δεν τα παρατήσαμε σε καμία στιγμή, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στο τέλος ανταμοιφθήκαμε. Πάντα πρέπει να κερδίζουμε αλλά υπάρχουν παιχνίδια απέναντι σε δύσκολες ομάδες που μας περιμένουν με μεγάλο κίνητρο. Το να πάρεις βαθμούς στο Μαράζι είναι δύσκολο για κάθε ομάδα και απόψε πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα με την δύναμη και τον χαρακτήρα μας. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να συνεχίσουμε κερδίζοντας τα επόμενα παιχνίδια αρχίζοντας με το παιχνίδι της Κυριακής στο Σαν Πάολο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου