Τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Napoli - Fiorentina 2-1

 Η Νάπολι κέρδισε την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Φιορεντίνα με 2-1, μειώνοντας την διαφορά της από την κορυφή στους 3 βαθμούς, ενώ παράλληλα συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις.
Η Φιορεντίνα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο «Σαν Πάολο» και είχε την πρώτη φάση στο 5' με τον Μπερναρντέσκι, μετά το γύρισμα του Αλόνσο από αριστερά. Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα, που είχε και ένα καλό σουτ του Μπλατζικόφσκι στο 17' (απέκρουσε ο Ρέινα) κυκλοφορούσε με πολύ ωραίο τρόπο την μπάλα και είχε καταφέρει να δώσει στο ματς τον ρυθμό που ήθελε, βγάζοντας τη Νάπολι εκτός παιχνιδιού. Οι Παρτενοπέι ανέβηκαν μετά το 20λεπτο και είχαν ένα καλό φάουλ του Ινσίνιε στο 26', με το ματς να έχει πολύ καλό ρυθμό αλλά όχι και μεγάλες φάσεις. Για την ακρίβεια, μία τέτοια υπήρξε στο πρώτο μέρος και ήταν για τη Νάπολι, στο 45', με την άστοχη κεφαλιά του Ιγουαΐν από κοντά. 
To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους αφολυ στο 46' ο Χάμσικ έβγαλε τρομερή κάθετη μπαλιά για τον Ινσίνιε και αυτός με υπέροχο πλασέ έβαλε φωτιά στο «Σαν Πάολο» (1-0)! Με τρελή ψυχολογία, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κλειδώσουν αμέσως μετά το τρίποντο αλλά ο Αλμπιόλ είδε την μπάλα να φεύγει άουτ μετά την κοντινή κεφαλιά. Ο Πάουλο Σόουζα έριξε στο ματς τον Ιλιτσιτς αντί του Μπερναρντέσκι και στο 54' ο Σλοβένος έβγαλε τετ α τετ τον Κάλινιτς αλλά ο Ρέινα κράτησε το 1-0. Το ματς είχε ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό και είχε πλέον και ευκαιρίες, με τον Καγιεχόν στο 58' να κάνει κακό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής. Ο Ινσίνιε, που είχε πρόβλημα τραυματισμού, άφησε τη θέση του στον Μέρτενς στο 61', η Φιορεντίνα έψαχνε κυρίως από τον άξονα την φάση για γκολ και δικαιώθηκε στο 73', όταν ο Ιλιτσιτς έβγαλε με πολύ ωραίο τρόπο σε θέση βολής τον Κάλινιτς και αυτός τελείωσε με το εξωτερικό για το 1-1! Αυτό, όμως, δεν έμεινε για πολύ αφού η Νάπολι βγήκε αμέσως μπροστά και στο 75' ο Μέρτενς έβγαλε τετ α τετ τον Ιγουαΐν, ο οποίος πλάσαρε σωστά και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Παρτενοπέι (2-1).
Νάπολι : Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλαν (91' Νταβίντ Λόπεθ), Ζορζίνιο, Χάμσικ, Καγιεχόν, Ιγουαΐν, Ινσίνιε (61' Μέρτενς) (79' Ελ Καντούρι).
Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς (78' Μπαμπακάρ), Γκονζάλο Ροντρίγκες, Αστόρι, Μπλατζικόφσκι, Βεσίνο, Μπαντέλι, Αλόνσο (55' Ρονκάλια), Μπερναρντέσκι (52' Ιλιτσιτς), Μπόρχα Βαλέρο, Κάλινιτς

Napoli-Fiorentina - Sintesi Rai - 18-10-2015
Napoli-Fiorentina - Sintesi Rai - 18-10-2015 - NapoliFansTubeSegui il Napoli su: Napoli Fans Tubee anche su: https://twitter.com/#!/NapoliFansTube
Posted by Napoli Fans Tube on Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015



Sarri:: "Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μετά από διακοπή για τις εθνικές ομάδες ο ρυθμός μας στα πρώτα 25 λεπτά ήταν αργός. Η Fiorentina είναι μια δυνατή ομάδα που της αρέσει να κρατάει την μπάλα χάρη στην εξαιρετική τεχνική που διαθέτει.
Κάναμε καλή δουλειά στο να περιορίσουμε τις επιθετικές τους προσπάθειες αρχικά και στην συνέχεια στο να βγούμε μπροστά όσο περνούσε η ώρα. Είμαστε άτυχοι στο γκολ της ισοφάρισης αφού μπήκε κόντρα στην ροή του αγώνα, παρόλα αυτά δείξαμε την αυτοπεποίθηση μας και την πίστη μας με την άμεση αντίδραση μας. Είμαι ρεαλιστής. Ξέρω πως είμαστε τέταρτοι ή πέμπτοι στην βαθμολογία οπότε όλα τα άλλα είναι απλά όνειρα. Είναι σωστό να ονειρεύονται οι οπαδοί αλλά σαν επαγγελματίες πρέπει να επικεντρωθούμε στην δουλειά. Είναι ένας μαραθώνιος 38 χιλιομέτρων και βρισκόμαστε μόλις στο 8ο, οπότε όποιος πιστεύει πως έχει κερδίσει ήδη από το όγδοο χιλιόμετρο είναι τρελός. Είναι πολύ δύσκολο το να συγκρίνουμε αυτή την σεζόν με την περσινή. Σίγουρα οι βάσεις είναι οι ίδιες αλλά φέραμε 6 ή 7 νέους παίχτες ενώ κάποιες φορές προκύπτουν στοιχεία που είναι πέρα από τον έλεγχο μας και επηρεάζουν την απόδοση μας. Ο Hamsik είναι ένας από τους καλύτερους μέσους στην Ευρώπη αυτή την στιγμή. Δεν πιστεύω πως το ότι αγωνίζονταν μερικά μέτρα πιο μπροστά πέρυσι έκανε την διαφορά, αλλά το ότι ίσως ψυχολογικά δεν ήταν τόσο καλά.
Δεν ξέρω αν όλοι οι πρωταθλητές είναι έτσι ή αν ήμουν απλά τυχερός που βρήκα ένα σύνολο έτοιμο και πρόθυμο να δουλέψει. Ήταν πάντα ανοιχτοί σε αλλαγές και δεν ένιωσα καμία διαφορά προπονώντας τόσο ποιοτικούς και μεγάλους παίχτες από όταν προπονούσα απλά κανονικούς.
Το 2000 άφησα την δουλειά μου στην τράπεζα όταν προπονούσα απλά στο περιφερειακό πρωτάθλημα, οπότε ήταν μια τελείως τρελή απόφαση. Η οικογένεια μου όμως την στήριξε αλλιώς δεν θα τα είχα καταφέρει."
Higuain:"Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι βαθμολογικά. Η Fiorentina είναι εξαιρετική ομάδα και για να την κερδίσουμε έπρεπε να δώσουμε τα πάντα. Τα καταφέραμε οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι. Για το Scudetto; Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία που μας έρχεται και να χτίσουμε σιγά σιγά πάνω σε ότι έχουμε καταφέρει ως τώρα.
Hamsik: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θέλω να συγχαρώ την Fiorentina γιατί έπαιξε πολύ καλά αλλά με αυτό το αποτέλεσμα στείλαμε ένα μήνυμα σε όλη την Serie A. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και με παρόμοια αποτελέσματα μπορούμε να πάμε ψηλά. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους οπαδούς να ονειρεύονται. Δεν ξέρω αν μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο αλλά είμαι χαρούμενος για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για αυτό.
Για το γεγονός ότι από την μέρα που ο Sarri επέλεξε το 4-3-3 η Νάπολι είναι ασταμάτητη ο αρχηγός είπε: "Είμαι ένας παίχτης που πάντα θέλει να τα πηγαίνει καλά αλλά νιώθω καλύτερα σε ένα κέντρο με 3 παίχτες. Αγωνίστηκα και παλιότερα στην ίδια θέση και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά αλλά μου αρέσει. Παίζοντας με το 4-3-1-2 σπαταλούσαμε πολύ ενέργεια ενώ τώρα έχουμε καλύτερη κάλυψη στην άμυνα και ταυτόχρονα μπορούμε να είμαστε απειλητικοί μπροστά. Στην προετοιμασία δουλέψαμε σε δύο συστήματα αλλά αλλάξαμε στο παιχνίδι με την Brugge, πήγε καλά οπότε το κρατήσαμε. Ο Sarri πιστεύει σε εμάς και πλέον έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε και εμείς στους εαυτούς μας."

NAPOLI GREECE -- Τα πάντα για την αγαπημένη μας Νάπολι ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου