Τα πάντα για την αγαπημένη μας ομάδα...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η προϊστορία του Derby del Sole


Αποκαλείται derby del Sole (ντέρμπι του ήλιου) και αποτελεί την κόντρα των δυο πιο πετυχημένων ομάδων από την...μέση και κάτω στην Ιταλία. Πέρα από το μίσος και των δυο για τον βορρά υπάρχει και η μεταξύ τους διαμάχη για τα σκήπτρα της υπόλοιπης χώρας αν και στο παρελθόν οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων ήταν πολύ καλές ως φιλικές.
Το ίδιο ίσχυε φυσικά και για τους οπαδούς των δύο ομάδων αφού δεν υπήρχαν προβλήματα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 1987. Εκείνη την ημέρα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν.
 Η Νάπολι είναι πρωταθλήτρια και φεύγει από το «Ολίμπικο» της Ρώμης με 1-1. Αποτέλεσμα πολύ καλό με δεδομένο ότι η Ρόμα είχε προηγηθεί με τον Προύτσο, ενώ οι Παρτενοπέι του Μαραντόνα έμειναν με 9 παίκτες και τελικά ισοφάρισαν στα τελευταία λεπτά με τον Φρανκίνι. Πάνω στην ένταση της στιγμής προφανώς, ο Μπάνι έκανε μια προσβλητική χειρονομία προς την Curva Sud των Ρωμαίων και από τότε οι σχέσεις πήγαν από το κακό στο χειρότερο. 

Από την κάθοδο 12.000 οπαδών της Ρόμα στο «Σαν Πάολο» στην προτελευταία αγωνιστική του 2001 και την απάντηση των Ναπολιτάνων, με ένα ατελείωτο βίντεο από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, λίγα χρόνια μετά, φτάσαμε στα γνωστά γεγονότα του τελικού του 2013 με την δολοφονία του Τσίρο Εσπόζιτο έφεραν το θερμόμετρο της κόντρας στα ύψη. Τη Κυριακή φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί.
Όσον αφορά την προϊστορία στο San Paolo έχουν διεξαχθεί συνολικά 80 παιχνίδια για την Serie A και το Copa Italia με την Νάπολι να μετράει 35 νίκες, την Ρόμα 23 και 22 παιχνίδια να έρχονται ισόπαλα. Τα συνολικά τέρματα είναι 107-82 υπέρ των Παρτενοπέι.
Στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα οι γηπεδούχοι έχουν 4 νίκες έναντι μιας των Ρωμαίων.
Ακολουθούν τα στιγμιότυπα των πέντε τελευταίων αγώνων για την Serie A καθώς και μερικές στιγμές από τα παλιά...

2014-15 Napoli - Roma 2-0


2013-14 Napoli - Roma 1-0




2012-13 Napoli - Roma 4-1


2011-12 Napoli - Roma 1-3


2010-11 Napoli - Roma 2-0








NAPOLI GREECE -- Τα πάντα για την αγαπημένη μας Νάπολι ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου